Bolivia dag 7 – Transitdag 7 mei

Om half twee zijn we op het busstation in La Paz en om twee uur zitten we in de bus naar Santa Cruz. Het worden de komende dagen busdagen, want bussen van west naar oost zuid Amerika is een stuk goedkoper dan vliegen. Helaas heeft het ook zijn nadelen. De rit van La Paz naar Santa Cruz is hellis. Er zit een verschrikkelijk stinkende man naast ons, de stoelen waarvoor we betaald hebben zijn niet cama zoals beloofd en het toilet wat naast ons zit is te vies om te bezoeken. Maar uiteindelijk hebben we een busrit van 17 uur voor 15 euro per persoon. Dat is niet gek toch?

Bolivia dag 8 – Transitdag 8 mei

Om half 8 in de morgen komen we aan in Santa Cruz. Een stinkende stad. En we willen zo snel mogelijk de bus in naar Brasilie. Maar het gaat nu om het maken van keuzes, want wat willen we doen? Reizen we naar de Panatal, een wetland in Brasilie, wat extreem lasting blijkt en waarvan de rit meerdere dagen gaat duren, of niet. We zien er vanaf en focussen ons op Sao Paulo. We kopen een buskaartje die ons er in twee dagen naartoe brengt. Om half negen vanavond vertrekt de bus. Dus nog elf uur in Santa Cruz.

De dag brengen we rustig door. Even hier een drankje, daar wat eten een rondje lopen. Onderweg komen we een internetcafe tegen en uiteindelijk is het toch wel fijn even buiten een bus te hebben gelopen en frisse lucht te snuiven. Tenminste als we de geur van onszelf kunnen vermijden.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen