Argentinië dag 36 – Transitdag 22 april

In de ochtend stappen we in de bus van Salta naar San Perdro de Atacama. We rijden door het Juju gebied waar verschillende gekleurde bergen voorbij schieten. We blijven stijgen en we rijden langs angstaanjagend hoge ravijnen. Maar alles goed en wel, want we genieten enorm van de adembenemend hoge uitzichten. De hoogste piek is 4.820 meter. We drinken veel in verband met de hoogte, hebben een beetje hoofdpijn, maar verder verloopt de busrit prima. Pas laat in de middag komen we bij de grensovergang met Chili aan. Het voelt goed, weer een Chileens stempel te krijgen en door de woestijn rijden we nog een stuk door naar San Pedro de Atacama.

Aangekomen op het busstation lopen we richting een hostel welke we vanwege de kosten hebben uitgezocht. Het budget komt in zicht en dit is een dure plaats. Dus voor het eerst kiezen we bewust voor een dorm. Maar het hostel waar we terrecht komen is erg gezellig en artestiek ingericht.

In de avond struinen we een beetje rond in het centrum. Vele tourbureautjes en een gezellige sfeer. De huizen zijn gemaakt van locale materialen. We stijken neer bij een gezellig huiselijk eettentje. We knuffelen de huiskat en het Chili thuisgevoel is weer volledig aanwezig. Ik ben weer helemaal happy.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen