Argentinië dag 33 – Salta 19 april

s´Ochtends rijden we Salta binnen. Als we alle baggage uit de bus hebben gehaald en de backpacks weer op onze rug hebben gehesen gaan we opzoek naar een aansluitende bus naar San Pedro de Atacama. Helaas is de bus van vandaag twee uur geleden vertrokken. Na navraag gedaan te hebben bij alle maatschappijen die op die route rijden besluiten we bij een Chileense maatschappij de kaartjes te kopen. De eerst beschikbare bus vertrekt  pas op donderdag. Als we willen betalen begint het gehannes weer. We willen met bankkaart betalen maar de man komt er maar niet uit. Op het kantoor staat dat ze wel Maesto accepteren maar de realiteit in Argentinie leert dat ze eigenlijk gewoon cash willen. Aangezien we niet voldoende pesos hebben proberen we maar de Visa creditcard. Ook dit is weer een gezanik van jewelste. Als hij alle creditcard nummers handmatig invoert beginnen we te protesteren. Op het moment dat hij de creditcard omdraait om het cvc nummer over te nemen grits ik de creditcard uit zijn hand. Dit zal hier wel de normaalste zaak van de wereld zijn maar die man heeft nu al onze informatie, paspoort informatie nemen ze over op het ticket, dus het cvc nummer van de creditcard krijgt hij niet. Als hij aangeeft dat we anders de tranactie niet af kunnen ronden schuiven we de buskaartjes terug en lopen we naar zijn buurman.

Bij de buurman kunnen we tegen een fatsoenlijke wisselkoers als we met Chileense pesos willen betalen. Nadat we de kaartjes hebben gekocht gaan we opzoek naar een hostel. We weten dat we in ieder geval tot donderdag in Salta blijven. Ik had van tevoren al op booking.com gekeken wat er in Salta beschikbaar is en wat het kost. Bij het eerste hostel worden we vriendelijk geholpen en zien de kamers er netjes uit. We boeken voor de paar dagen die we in Salta hebben en gaan direct de stad verkennen.

We lopen langs mooie oude koloniale gebouwen en nog mooiere en hoge oude koloniale kerken. Het centrum van Salta is verder niet zo groot en we zijn veel tijd kwijt aan onze zoektocht naar een ATM die daadwerkelijk pesos uitkeert aan buitenlanders. Als we eindelijk een beetje geld hebben en het centrum hebben gezien doen we boodschapjes en maken we die avond een geode pasta maaltijd.

Argentinië dag 34 – Salta 20 april

We weten niet hoe het kan maar Jorieke heft nog maar een schoen. De schoenen zaten aan de backpack vast en moet ergens eraf gevallen zijn. Vandaag wordt dus schoenenshoppen! Maar helaas in een platas waar je dat eigenlijk niet wilt. De merken die wij kennen zijn hier even duur (full retail prijs) als niet duurder. We lopen alle zaken af maar kunnen niets vinden. Uiteindelijk komen we bij een kijkshop -achtige winkel uit maar dan voor schoenen. Hier worden we netjes, vriendelijk en vlot geholpen. Iets wat we wel van de Nike en Salomon shop hadden verwacht maar niet hadden gekregen. De schoenen die Jorieke past zitten goed en voldoen aan onze basic eisen.

We lopen direct even langs het busstation omdat er een mogelijkheid is dat de bus niet rijd als het slecht weer is. We krijgen te horen dat onze bus inderdaad morgen niet rijd in verband met hevige sneeuwval boven in de bergen. We balen als een stekker maar we kunnen er niets aan veranderen.

Eenmaal terug in het hotel horen we Nederlanders. Als we gaan eten komen we twee Nederlandse jongens tegen. Ze zijn op de fiets, onderweg van Ushuaia naar Panama. Tijdens het eten kletsen we wat en zodra de eigenaar van het hostel weer terug is boeken we nog een nacht bij. 

Argentinië dag 35 – Salta 21 april

We maken er een langzame ochtend van en als we eindelijk in het centrum van Salta zijn lunchen we bij een leuk tentje aan het historische plein.  Na de lunch nemen we de kabelbaan naar het uitzichtpunt van Salta. Vanaf hier hebben we een schitterend uitzicht over deze historische stad. De stad is veel groter dan ik dacht. Bovenop deze berg zijn verschillende watervallen aangebracht. Omdat de watervallen op verschillende plaatsen en hoogten zijn aangebracht geeft het een speels en aangename atmosfeer aan dit park. We gaan op een terras zitten en genieten van het uitzicht.

Onderweg terug naar het hostel struinen we nog even over de lokale souvenir markt en door het park. Salta is voor ons een gedwongen tussenstop geweest. De afgelopen twee dagen hebben we niet van deze plek kunnen genieten vanwege problemen met betalen en het vervangen van verloren spullen. Maar vandaag heb ik toch nog een beetje van deze stad kunnen genieten. 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen