Aan het einde van de dag hadden we de trein van Kazan naar Yekaterinburg. Dit keer reizen we derdeklas. Omdat we redelijk verrast waren met het boeken, verkoop van de kaartjes ging sneller dan we hadden verwacht, hadden we beide bovenslaapplaatsen. Niet ideaal aangezien je dan geen zit plek hebt (dat is het bed van iemand anders).

Bij de derde klas moet je je voorstellen dat er in de wagon allemaal wandjes staan om deze op te delen in coupés. Alleen zijn de coupés allemaal open en het je in het gangpad ook slaapplaatsen 2 hoog aan het raam.

Nadat dit toch wel even wennen was was het gelukkig laat en konden we snel slapen. De volgende ochtend arriveerde we op tijd in Yekaterinburg. Het hostel had een routebeschrijving gemailed waardoor we ze zonder problemen konden vinden.

Wat info over Yekaterinburg:

In Yekaterinburg zit aardig wat gewelddadig verleden. Hier zijn de laatste tsaren van Rusland om het leven gebracht en in de jaren 90 woede hier een maffia oorlog.

Nadat we waren ingecheckt en ons even rustig hadden opgefrist zijn we het centrum in gegaan. We hebben even gekeken bij de “Church on Blood in Honour of All Saints Resplendent in the Russian Land”. Deze kerk is gebouwd op de plek waar de Romanov familie om het leven is gebracht.

Daarna hebben we nog even langs het water gelopen voor we bij de “Yankee Burger” iets hebben gegeten.

De volgende dag zijn we weer teruggegaan naad de “Church on Blood” omdat we de dag ervoor niet in konden. Nadat we de expositie hebben gezien over de Romanov familie zijn we weer doorgegaan. We hebben geprobeerd om even door het centrum te wandelen en zijn uiteindelijk nog even in het railway museum geweest.

Yekaterinburg ligt net in Azië. Dus we hebben de grens Europa – Azië met de trein al gehad. Vanuit Yekaterinburg kan je weer met de trein of bus terug naar de Europa – Azië grens. Dat hebben we dus ook gedaan. We hebben de trein genomen en vanaf het station Novotalista (Europa) zijn we naar het Europa – Azië monument gelopen (ongeveer 3 km). Daarna hebben we nog een wandeling gemaakt door een bos (in de Oeral in Azië) hebben we de bus naar het hostel genomen.

 

Eenmaal in het hostel aangekomen hebben we onszelf voorbereid op een lange zit. Een hele dag in de trein richting Novosibirsk. Dus we hebben de tassen weer gepakt en zijn vroeg gaan slapen.

Reacties  

#1 Mieke Voortman 29-08-2015 07:14
super om jullie ook zo te kunnen volgen! Makkelijk met de tags op het voorblad want bij wereld delen was dat lastiger.
Tip bij nieuwe foto's plaatsen, verdeel die ook zo als het script dan weten we wat bij elkaar hoort.
Ik ben heel trots op jullie lieve kanjers!
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen