s’Avonds laat hadden we de trein uit Moskou naar Kazan. Tot onze grote verassing hadden we 2e klas geboekt in plaats van de derde. Dus een afsluitbare coupé voor 4 personen.

Toen we onze spullen hadden opgeborgen kwamen de anderen 2 personen waarmee we de coupé delen. In eerste instantie was er weinig communicatie. Toen ook die mensen de spullen opgeborgen hadden probeerde de man toch een gesprek te beginnen. Heel rustig en met een zwaar Russisch accent vroeg die wie we waren, waar we vandaan kwamen en wat we gingen doen.

De man was professor aan de universiteit van Moskou die in Kazan deelnam aan een conferentie in wiskunde, natuurkunde en mechanica. Zijn dochter was mee om Kazan te bezoeken. Iedere keer als we een antwoord op zijn vragen gaven was het “how interesting...”.

Omdat het al laat was zijn we snel gaan slapen en de volgende ochtend waren we vroeg in Kazan.

Ons hostel was op loopafstand van het station in het centrum en na maar één keer vragen waar het was hadden we het gevonden. Die dag dat we aankwamen was het koud (ongeveer 15 graden) bewolkt en wisselvallig. Gelukkig zijn we droog overgekomen naar het hostel. Na even goed gedoucht te hebben zijn we even het centrum van Kazan in gegaan. Kazan heeft een levendig klein centrum met veel kunst op straat en met souvenirswinkels. Na een rondje gelopen te hebben zijn we ergens iets gaan eten. Vanaf dat moment begon het te regenen en zijn we weer terug gegaan naar het hostel. We waren beide nog goed verkouden en vonden het wel goed zo voor het nog erger wordt.

Na een goede nacht geslapen te hebben werden we wakker met erg mooi weer. Die dag hebben we de hele dag zon gehad met een temperatuur van boven de 20 graden.

 

We zijn als eerst naar het Kremlin van Kazan gegaan. Het Kremlin van Kazan is spierwit en als blikvanger staat er een grote wit-blauwe moskee en een (rode)bakstenen toren in. Toen we in het Kremlin rondliepen zijn we nog de professor en zijn dochter tegengekomen. Na een kort praatje te hebben gemaakt zijn we naar de andere kant van het centrum gelopen en hebben een rondje rond de grote vijver gelopen. Toen was het weer tijd om onze spullen op te halen uit het hotel en om de trien te halen naar Yekaterinburg. Dit keer wel derde klas!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen