Japan dag 19 – Fukuoka – 3 oktober

Japan: Wat een te gekke ride. Ultramodern, hygiënisch, traditioneel, sociaal en een plek welke bovenaan in de lijst staat van landen om een tweede keer te bezoeken. Elke dag waren de eetmomenten een hoogtepunt. Eten in Japan is een juweeltje voor je smaakpapillen. Zoals we al grapte het land van de maag Yoga; van Sushi, sashimi, curry, noedels, octopusballen tot de koekjes bij de theeceremonie. Slecht eten in Japan bestaat niet. En welke we als food lovers zeker zullen missen. Bovenal voelde het land voor mij redelijk als thuis, ik kan me identificeren met de Japanners; hygiëne, sociaalheid, georganiseerdheid, verzorging, authenticiteit en traditionalisme staan onder andere in hoog vaandel.

Vandaag zijn we voor de derde keer in het vliegtuig gestapt en over vijf en een half uur zullen we om kwart over twee lokale tijd landen in Bangkok. Ben benieuwd wat Thailand voor ons in petto heeft. Bangkok staat deze reis voornamelijk op onze bestemming als praktisch; naar de kapper, visum voor Myanmar aanvragen, souvenirs naar huis sturen en hierna zo snel mogelijk door naar het strand in Patong. We hebben een heerlijk lui en lux hotel geboekt om te kunnen uitrusten van alle opgedane indrukken en fysieke inspanningen. Wat kijk ik uit naar het zwembad waar we vandaag nog in zullen liggen.

Vandaag is het een treurig dag vanwege het afscheid van Japan, maar een gekleurde dag vanwege het komende avontuur. Japan bedankt voor de mooie tijd en see you again..... Bangkok here we come.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen