Japan dag 17 – Hiroshima – 1 oktober

Het regent vandaag. We slapen uit en gaan hierna aan de slag om een hotel te zoeken in Phuket. Stiekem kijken we wel uit naar een strandvakantie. De kogel is door de kerk, we boeken een voor ons dure en luxe hotelkamer in Patong (even buiten de plaats Phuket).

Enige tijd later wagen we het er toch maar op om naar buiten te gaan en bezoeken het kasteel. Scherpe zwaarden en samorai kledij. Wat hadden ze vroeger toch al zo’n skills, vakmanschap om zulke zwaarden te maken. Weer buiten blijkt er door de regen ook mist in de lucht te hangen wat mooie uitzichten geeft op de bergen. Even genieten.

Hierna shoppen bij de elektronica winkel. We spotten de huisrobot, Pepper. Eén die ik wel mee naar huis wil meenemen. Helaas ze verstaat geen opdrachten in het Engels, we moeten even wachten tot deze plugin is gemaakt.

Nog even door het winkelcentrum struinen. In de spelletjes hal wagen we de gok en we ‘winnen’ een extra externe accu. Heel handig en we zijn een stuk goedkoper uit dan wanneer we deze in de winkel hadden gekocht. De thrill van het spelletje maakt het ook leuk.

We lopen een stukje verder waarna we zomaar bij een tentje naar binnen stappen om te eten. De groepjes collega’s zitten aan tafels met stoelen welke een lage rugleuning (tot de onderug) hebben te kletsen.  Zoals niet anders verwacht weer heerlijk gegeten. Beef en ei noodle soep! Marco heeft een happy hop besteld. Sake met bier. Ik hou niet van bier, maar in deze combinatie is het nog best lekker.

 

Na de avondwandeling duiken we het hotel weer in. Omdat het de hele dag slecht weer is gebleven zijn we niet naar Mijami (een grote torii welke in het water staat) gegaan, wellicht een gemiste kans, aan de andere kant houden we nog wat te zien over voor de volgende keer.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen