Japan dag 16 – Hiroshima – 30 september

’s morgens pakken we de bus naar Hiroshima. Het is een rit van 6 uur in een zeer comfortabele bus. Vanuit de bus zien we prachtige vergezichten van groen, bergen, eilanden en zee. Helaas gaat het allemaal te snel tussen de geluidswallen door om er een foto van te kunnen maken. We stoppen tussendoor drie keer. Op deze stops zijn de toiletten netjes genoeg dat je er van zou kunnen eten (nou bijna dan). En dat voor nul yen. Zoals overigens alle toiletten in Japan.

Na het droppen van de backpacks in het hotel op naar het atoombom museum, vredespark en atoombom monument. Indrukwekkend en afschuwelijk is het museum. Wat kunnen mensen elkaar toch verschrikkelijke dingen aan doen.

 

’s Avonds een currytje gegeten zonder extra peper intensiteit. Deze is al lekker pittig genoeg en ik proef ook nog het eten in plaats van alleen peper, helemaal goed. Marco neemt twee niveautjes extra peper in zijn curry; klaart de sinussen goed. Het menu gaat door tot een niveautje 10?!? Ik denk dat je hersenen dan gepureerd worden, oogballen eruit rollen en smaakpapillen zijn verbrand. Niet normaal! Zal wel te vergelijken zijn met een palmrummetje in Paramaribo met 90% alcohol.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen