Japan dag 15 – Osaka – 29 september

Marco’s tenen liggen open en hebben blaren, de spierpijn heeft niveautje gemiddeld dus we besluiten het rustig aan te doen qua fysieke beweging. We gaan op zoek naar vluchten en hotels voor de komende avonturen en wassen onze kleren.

 ’s Avonds pakken we de metro richting Namba. Een levende wijk met veel restaurants en winkels. Gezellig druk en bij veel eettentjes staat een rij voor de deur. Billboards knallen van de gevel en grote namaak kreeften, sushi’s en glazen bier knallen in het straatbeeld. Het is duidelijk dat Osaka het uitbundige broertje is van Tokyo. Osaka staat ook bekend als de beste eetplaats in Japan. De souvenirwinkels verkopen hier dan ook alleen eten en geen andere ‘traditionele’ Japanse souvenirs.

 

We sluiten aan in de rij bij een restaurant en het blijkt weer een bakplaat restaurant met Okonomiyaki (soort vlees/groente pannenkoek). Heerlijk gegeten met softijs na. Hierna nog even geshopt, sfeer geproefd en rondgelopen. Helaas zien we niet zo veel van Osaka want morgen gaan we weer door.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen