Japan dag 13 – Kyoto – 27 september

Vandaag nemen we de trein naar Nara. We zitten een uurtje in de trein, prima te doen. Aangekomen op het station nemen we de bus naar een tempelcomplex waar rondom overall herten rondlopen. Ah, je wilt toch zeker wel met bambi op de foto!

Rond het tempelcomplex kan je overall hertenkoekjes kopen. De hertjes staan bij deze kraampjes al op de loer. Zodra ze door hebben dat je eten voor ze hebt komen ze op je af. Hub snuit in je kont, met z'n zessen aandringt snuffelen of in een enkel geval kinderen aanvallen met de voorpoten, zoals herten met elkaar kunnen vechten. Nee, op eigen risico is het wel J.

Alle herten zien er doorvoed uit en zijn heilig (boodschappers van god) volgens het Shintoïsme. Het verhaal gaat dat de stichter en bedenker van de tempel op een hert naar de plek is gekomen waar nu de tempel staat. Bij de ingang staan heel veel herten en ze zijn verwend. Nee geen aai en foto, hup eerst een koekje en hierna buigen. De herten maken inderdaad een buigbeweging met hun hoofd. Leuk om te zien. Poepskoepers zie je overal lopen zodat de omgeving er netjes uit blijft zien en het niet stinkt.

Achter de ingangsmuur zien we de tempel. Het is het grootste houten gebouw in de wereld. Gigantisch. Binnenin staat een grote boeddha.

 

Weer buiten de tempel lopen we naar een bankje om even water te drinken en een appel te pakken. Het gaat even goed totdat een hert door heeft dat we appels hebben. Met je voet op de grond stampen heeft geen zin, het enigste wat helpt is het dier van je af duwen. We staan maar op en lopen verder, gevolgd door het hert. Een kwartier lang worden we gevolgd, dan komt er een vrouw met koekjes langs, ha gelukkig onze achtervolger heeft het opgegeven.     

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen