Japan dag 10 – Kyoto – 24 september

 

’s morgens op naar Kyoto. Met de JR (Japan Railway, de gewone trein) en de shinkanzen (de super snelle trein). Goed geregeld deze snelle treinen, alleen weinig ruimte is overgelaten voor bagage. We proppen onze backpacks op de gelukkig nog lege stoelen naast ons.

Met nog een middag te gaan vertrekken we vanuit het hostel in Kyoto naar de metro. Kyoto is de meest historische grote stad van Japan welke wij gaan bezoeken. Het oude leven (huizen en geisha’s) is hier nog zichtbaar. Een paar haltes verder stappen we uit de metro en lopen hierna door naar de tuin van het imperial palace. Een aardige tuin, maar aangezien je een aanvraag moet doen om het daadwerkelijke paleis gedeelte op te mogen, lopen we door richting het kasteel.

Het wordt ligt regenachtig en we besluiten de plannen aan te passen om rondstruinen in de straten van Kyoto. We komen een winkelcentrum tegen waar we de leuke souveniers tegenkomen en lekkere chocolade taartjes eten. Aangezien we nog niet veel historische gebouwen of plekken bezocht hebben merk je wel dat Kyoto een ‘oudere’ ziel heeft. De souvenier winkels staan vol traditionele souveniers, er zijn veel plekken waar je je kan verkleden tot Geisha of Samourai en we komen meerdere tempels tegen.

De mooiste haarversieringen zijn te koop, bloemen voor in je haar (zoals een maiko of geisha deze draagt). Voor we het weten is het ’s Avonds. Even een avondje koolhydraten, we eten een bord pasta waarna we de metro zoeken en teruggaan naar het hostel.

In het hostel slapen we in een traditionele kamer. Deze heeft een stromat waarop je het matras uitrolt om hier op te slapen. Er staan geen bedden in. Bij binnenkomst dien je je schoenen uit te doen en slippers aan. Op de kamer staat nog een ventilator, 2 kledingkasten en een laag tafeltje. Om van het tafeltje gebruikt te maken zit je op de grond.

Nog een leuk feitje is dat de traditionele wc een hurk toilet is waar je gebruik dient te maken van toiletslippers. Ik denk in verband met mogelijk gespetter. Maar ik vond ze alleen maar in de weg staan en heb het meer en deel gebruik gemaakt van de westerse wc. Waar trouwens ook toiletslippers in stonden, welke ik mooi genegeerd heb. 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen