Update route Zuid Amerika

Over negen dagen vliegen we van Kaapstad naar Buenos Aires. Hier hebben we erg veel zin in. Het is het lang verwachte kindje van onze reis. Sinds Zuid Oost Azië zijn we af en toe bezig geweest met brainstormen en de manier van reizen.

Tot nu toe hebben we alle landen bezocht welke in de planning opgenomen waren plus één extra (Kuala Lumpur). Dubai hebben we als tussenstop naar Zuid-Amerika geschrapt vanwege de kosten en omdat dit land makkelijk vanuit Nederland te bezoeken is.

In de Russische trein heb ik het boek ‘Hello Miss Yellow Hair” gelezen. Een vrouwelijke wereldreizigster die al veel heeft bezocht. Hierin is een verhaal opgenomen over een reis op een vrachtschip door de Amazone. De reis begint in de Peruaanse stad Iquito’s. Hiernaartoe lopen alleen luchtwegen en de reis eindigt in Belem, Brazilië. Dit lijkt ons heel erg gaaf. En laten we eerlijk zijn, wat is een wereldreis zonder een fatsoenlijk bezoek aan het amazone gebied. Dus dit is op ons wensenlijstje gezet, maarja Zuid-Amerika is nog een eind weg.

Terug naar de planning van Zuid-Amerika. In de initiële planning is Antarctica opgenomen in de route. We hebben besloten deze bestemming op een ander moment te bezoeken om de volgende redenen: Een bezoek aan Antarctica is verschrikkelijk duur. De boottrip voor een bezoek duurt 10 á 12 dagen waarvan je effectief maar 3 á 4 dagen daadwerkelijk bij de Zuidpool bent. Zoveel geld uitgeven aan zó weinig dagen. Dat vonden we toch een beetje te gek worden. Zeker als we bedenken wat we met dit geld allemaal kunnen doen over veel meer dagen verspreid.  

We hebben besloten Antarctica om te wisselen om budgetoverschreidingen te repareren en in Chilli en Argentinië te kiezen voor een meer avontuurlijke en autonome voortzetting van onze reis. Het vrije reizen met een auto en daktent is in Afrika uitstekend bevallen. Laten we eens kijken of we dit kunnen voortzetten. Het plan is om een auto te kopen in Santiago en hiermee de zuidelijke landen te doorcrossen. We willen naast de auto een tent en kampeerspullen aanschaffen om zo het echte buitenleven te kunnen beleven!

Als tweede willen we de wereldreis niet afsluiten in Peru, maar in Rio door een boottrip over de Amazone te nemen. Plannen hebben we altijd genoeg en deze zijn er om aan te passen, maarja eerst maar eens dat vliegtuig instappen om het ritme van de Tango te voelen! Si Senor.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen