Azië recap

Hoeveel dagen zijn we in Azië geweest: 132

Aantal kilometers afgelegd: 35.915

Met welke vervoersmiddelen: Trein, boot, vliegtuig, tuktuk, fiets, benenwagen, paardenkar, fietstaxi, motertaxi, moter, taxi, bus, metro.

Hoogtepunten: De langste spoorrails ter wereld in het grootste land ter wereld berijden, slapen bij het houtvuur in een yurt, fantastische tempels in Japan, het melkwegstelsel bewonderen uit een eerste klas prive copé uit ververvlogen tijden, zwemmen met een baby olifant, de tempels van Angkor Wat ontdekken, kanoën tussen de drijven vissershutjes en karststeenrotsen,  snorkelen tussen schildpadden en manta’s in een fantastisch onderwaterwereld.

Dieptepunten: De af en toe bizarre reisdagen, het meest smerige hostel in Bangkok en de hotelkamer in Sapa. Enorme verkoudheid in Rusland en een dagje ziekte in Myanmar na verkeerd eten. Het vaak verplicht moeten onderhandelen over de prijs en vervelende taxichauffeurs.

Aardigste mensen: Moeilijk ik zeg Rusland, Japan en Myanmar              

Lekkerste eten: Hier is maar één antwoord op mogelijk, Japan

Hier wil ik naar terug: Het Baikal meer in de winter en meer ontdekken in Japan

Trots op: dat we bijna geen serieuze lichamelijke ongemakken hebben gehad en dat we samenzijn 24/7 heerlijk vinden.

Gespot wereldwonder: de Chineese muur (alleen niet in deze reis), Angkor Wat en Halong Bay.

Korte samenvatting: Azië is zo’n groot continent met zo veel verschillen. En uiteindelijk hebben we maar een klein deel bezocht. Reflexetend op dit continent hebben we zoveel leuke dingen meegemaakt en veel geleerd over onszelf. We kunnen haast niet geloven dat dit werelddeel van onze reis er al op zit. Maar we hebben nog zo veel om naar uit te kijken.

Als we de Azië reis in acht bullets moeten omschrijven dan zijn dit:

geweldig eten, vriendelijke mensen, slechte wijn en slecht bier, tempelcontinent, heel veel mensen, niet altijd off the beaten trek, geweldige natuur en geen probleem om 24/7 lekker samen te reizen.  

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen