Als ik Afrika in één woord zouden moeten beschrijven dan is dat “avontuur”. 

Hoeveel dagen zijn we in Afrika geweest: 40

Aantal kilometers afgelegd: 20.746

Hoeveelheid foto’s en filmpjes: 2.328

Met welke vervoersmiddelen: Vliegtuig, auto, Mokorro en taxi

Hoogtepunten: Zo dichtbij de schitterende natuur kunnen zijn en de dieren van zo dichtbij bewonderen. Een echt avontuur!

Dieptepunten: Drie lekke banden op één weg.

Aardigste mensen: De Botswaan.

Lekkerste eten: Zelf op een houtvuur je eten koken met een heerlijke lokale Pinotage erbij.

Hier wil ik naar terug: Alle natuur reservaten maar dan in een ander seizoen.  

Trots op: Dat we door zuidelijk Afrika hebben gereisd op de bonnefooi. Onszelf hebben gered in afgelegen gebieden.

Gespot wereldwonder: Victoria Falls

 

We zijn er beide van overtuigt dat we een hele goede beslissing hebben gemaakt om een vierwiel aangedreven auto met tent te huren en gewoon maar te rijden. We denken ook echt dat we dit deel van onze wereldreis niet met het openbaar vervoer hadden kunnen doen. Dit was wel gepland maar de uitvoering hiervan is in de realiteit toch wat moeilijker. Een andere optie zou dan nog een georganiseerde reis met een “overland truck” kunnen zijn. Maar dan waren we nooit op de plekken gekomen waar nu zijn geweest.

 

We hebben de tocht gemaakt met een aangepaste Toyota Hilux. Deze is voorzien van alle dingen die nodig zijn voor zo’n tocht. Er zijn ook wat luxere auto maar zoals ze bij Top Gear ook hebben bevestigd “Hiluxes are the toughest vehicles in the world”. Wij hebben hiermee over stukken gereden waarbij we ons echt afvroegen of een auto zoveel mishandeling kan hebben. Maar de auto heeft ons overal doorheen getrokken.

Omdat we deze geweldige flexibiliteit tot onze beschikking hadden konden we dus het last minute plan maken om toch maar de Centrale Kalahari te doorkruisen. Om dit samen met andere mensen te doen bleek ook wel echt nodig te zijn. Vooral als je niet veel offroad ervaring hebt.

We hebben op plekken gekampeerd waarvan we niet eens wisten dat het kon. Op een open vlakte in de Kalahari waar alleen een bordje “camping” de aanduiding is dat dit je overnachtingsplek is. We hebben een dagtocht de Okavango delta in gemaakt waar we gewoon ergens in de wildernis een tentje neer hebben gezet.

Omdat we in het laagseizoen zaten hebben  we ook helemaal alleen op grote campings gestaan waar je dan kunt doen en laten wat je wilt. Ik had nog nooit boven een open vuur gekookt en nu moest ik bijna iedere avond een vuurtje stoken.

Ik kan iedereen het land Zuid-Afrika aanbevelen. Als je een beetje terughoudend bent omdat je hebt gehoord dat je hier niet overal veilig bent is er een eenvoudige oplossing. Meeste verhuurbedrijven willen je graag helpen met een leuke route en de camping voor je boeken. Wellicht raadzaam als je zowiezo in het hoogseizoen (onze zomer) wilt reizen.

Ben je klaar voor wat meer avontuur dan moet je Botswana in. Het land is duur om te bereizen maar zo verschrikkelijk mooi. Je bent hier een stuk vrijer om te reizen en we hebben ons geen seconde onveilig gevoeld.  

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen