Namibië dag 1 – Roadtrip naar Waterberg 21 januari

We zetten geen wekker om uit te slapen, maar staan om zeven uur naast de tent. Ontbijten, inpakken, banden oppompen en rond negen uur rijden we richting de grens met Namibië. We crossen een heel eind en om twaalf uur steken we de grens met Botswana over. Dan alleen de grens van Namibië en we kunnen weer verder op pad. We nemen afscheid van Hanneke en Bart en starten het volgende avontuur met z’un tweeën.

Het landschap is gelijk anders dan Botswana. We rijden over rode gravel roads en het regent hier en daar. Onderweg nog een slippertje wanneer de auto geen grip heeft op de modder. We komen nauwelijks andere mensen tegen en tuffen langs afgelegen boerderijen met Duitse namen. Dit is zeker een nieuw land.

Uiteindelijk rijden we de hele dag zonder stops. Er zijn weinig campings op de route en ploegen hierdoor maar voort. Net voor zonsondergang rijden we de camping bij Waterberg op. Het is nagenoeg acht uur. Een roadtrip van elf uur staat op de teller. Uitgeteld maken we pasta en duiken hierna de tent in. Morgen weer een dag.    

Namibië dag 2 – Waterberg 22 januari

In de ochtend worden we wakker van dierengeluiden. Vogels, zwijntjes en bavianen hebben genoeg van onze nachtrust net als de zon en om acht uur is het dan toch echt tijd om op te staan. Ik rits de tent open en zie een grote baviaan lopen. Ik dacht dat we uit de wildparken waren, maar het is wel heel leuk om zo wakker te worden op een lege camping.

We klunelen wat aan en vertrekken laat in de ochtend voor de wandeling naar de mountain view boven op de waterberg. Het pad begint rocky en eindigd lopend op handen en voeten. Het uitzicht is prachtig. De rotspartij heeft allerlei verschillende kleuren. Rood, bruin, groen, grijs en donker geel. In combinatie met de bomen en struiken een mooi geheel. Het is fijn even wat actiefs te doen na al die dagen in de auto. De wandeling blijkt niet zo lang als verwacht en we maken we nog een rondje naar het zwembad. En dan is het duidelijk. De rest van de middag is het zwembadmiddag met als afsluiter een barbeque. Zo de kop is er af, Namibië bevalt uitstekend.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen