Vietnam dag 9 – Hanoi 19 november

Om 03.45 komen we met de nachtbus aan in Hanoi en worden we uit de bus gezet.  Hier hadden we geen rekening mee gehouden. Er zit niks anders op dan een bankje bij het meer  te zoeken en te wachten tot het licht wordt. We hebben namelijk geen hotel want vanavond gaan we weer op doorreis. Dit is het ‘leuke’deel van de wereldreis ;(.

Iets over vieren zien we de eerste Vietnamesen in hun sportoutfit een rondje om het meer lopen. Naarmate de tijd verstrijkt komen er steeds meer sporters. Bijna iedereen loopt, heel weinig mensen hardlopen. Tegen de tijd dat er een batterij oudere dames naast ons een boombox aanzetten en Vietnamese ouderengym starten wordt het voor ons tijd een restaurantje te zoeken welke open is.  Om zeven uur zitten we aan het ontbijt, een croissantje met kaas. Dat is lang geleden. Na het ontbijt zeggen we gedag tegen tegen de mede Sapa reizigers en lopen naar de touroperator waar we onze grote backpacks droppen. De rest van de ochtend verloopt rustig in een soort starbuks waar we aan het blog werken.

In de middag gaan we naar de Hoa Lo gevangenis. Door de Fransen gebouwd voor politieke Vietnamese gevangenen. En later gebruikt als gevangenis voor Amerikaanse piloten tijdens de Vietnam oorlog. Een stuk geschiedenis.

Teruglopend naar het centrum stoppen we bij de juice bar en om drie uur bekijken we de show in het waterpuppet theater. De poppen bewegen in echt water en naast het watertheater is een concertbak met instrumenten welke we nog nooit hebben gezien. De voorstelling is zeker de moeite waard en naderhand kopen we een relatief voor ons dagbudget duur souvenir; een waterbuffel met bovenop vietnamees jongetje als puppet.

Om het dure souvenir te compenseren eten we goedkoop een hamburger als maaltijd. Hierna nog een drankje bij een skybar en om de tijd te doden gaan we nog even bij het meer zitten. Waar we de dag begonnen, eindigen we hem ook weer. We bespreken dat we zijn klaar met het onbeschofte gedrag van de noord Vietnamesen en dat het tijd wordt naar het zuiden te reizen.

Nog geen tien minuten later worden we aangesproken door Vietnamese studenten die hun Engels met ons willen oefenen. Een beetje argwanend zeggen we ja. Maar het blijkt een erg leuke ervaring waarin we het hebben over studie, verkeer, het nieuws en nog veel meer. Zo komen we ook op het onderwerp Vietnamees eten. Ik vraag of de jongen hond eet, want een paar dagen eerder hebben we in Hanoi een hond inclusief kop op de barbeque zien liggen. Ja het klopt dat sommige Vietnamese in het noord westen hond eten maar hij niet. Ze hebben thuis een hond en hij houd van dieren. Het beeld van de onbeschofte noord Vietnamees wordt met deze leuke ervaring weer een beetje bijgesteld.

 

Om tien uur stappen we in de nachttrein naar Dong Hoi. Ha, het voelt oud en vertrouwd. Heerlijk ik verkies de slaaptrein toch altijd als vervoersmiddel boven de slaapbus.We slapen op de middelste bedden in een zes persoonscabine (drie bedden boven elkaar). Zodra de trein gaat rijden zijn we gelijk vertrokken en slapen de hele nacht als een roosje.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen