Chili dag 15 – Puerto Natales 22 maart

Om half zes in de morgen worden we van de camping opgehaald. Het is adiós Argentinië en Ola Chili. Qua kilometers is het niet zo ver naar Puerto Natales, maar vanwege de staat van de wegen en de grensovergang zijn we pas om twaalf uur in Puerto Natales. We droppen onze spullen bij het hostel, geven de was af en lopen richting de unimarkt, de locale supermarkt. Na de mindere keus aan producten in Argentinië is het hier weer smullen geblazen. Een heerlijk broodje met paté en broodje gezond. De lunch kan niet meer op!

Iets voor drieën lopen we het basecamp van the eratic rock binnen. Het locale hostel geeft dagelijks een gratis uitleg over het park Torres del Paine en de verschillende meerdaagse trekkingen welke je hier kan doen. Helemaal goed, want we willen eigenlijk morgen vertrekken voor de W-trek. Een vijf daagse epic tocht, als je internet geloofd.

Maar het loopt anders, want de enthousiasthe vertelster haalt ons over niet de toeristische W-trek te lopen, maar de Q- trek. Een tien daagse epic wandeltocht waarbij we zelf volledig zelfvoorzienend willen zijn. Nu hebben we al wel alle campeerspullen, maar nog geen boodschappen gedaan voor tien dagen trekken. Dus uiteindelijk besluiten we niet morgen te vertrekken, maar morgen de tijd te nemen om alles voor te bereiden en de dag erna te vertrekken.

 

Chili dag 16 – Puerto Natales 23 maart

We slapen uit en organiseren hierna onze spullen. Wat mag er mee op onze tiendaagse trekking en wat niet. Datgegene dat we niet meenemen gaat voor deze trekkingstijd in de bagageopslag. Rond 12 uur zijn we klaar en zijn de tassen met de minimale kleren en campingartikelen ingepakt. Beide backpacks zijn rond de tien kilo. Whoe, dat is al best zwaar.

Na de lunch is het tijd voor de boodschappen. Voor tien volledige dagen eten meenemen. Dat wordt, rijst, bonen, pasta, snickers enz..... Het wordt een volledige waslijst. En nadat we ook een extra potje kookgas, handschoenen en hoofdlampje baterijen hebben gekocht is de middag al bijna om. Wat een voorbereiding er toch nog in gaat zitten zeg. Op het moment dat onze beide rugzakken zijn ingepakt en klaar voor vertrek zijn ze schrikbarend zwaar, meer dan twintig kilo per stuk. Te opgewonden over de komende dagen maak ik me er nog niet echt zorgen over, maar man twintig kilo zoveel kilo heb ik de hele wereldreis nog niet één keer in mijn rugzak gehad.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen